Skip to Main Content

 

Nutriția umedă clinică - o resursă utilizată insuficient

Câine care mănâncă cu un copil lângă el

 

 

În calitate de medici veterinari, dorim întotdeauna să facem cea mai bună recomandare nutrițională. Dar, ce se întâmplă dacă ratăm cazurile în care clienților le-ar fi plăcut să aibă toate opțiunile și, mai târziu, sunt dezamăgiți că nu au fost prezentate mai multe opțiuni? Acest lucru este adesea valabil în cazul hranei umede – în special în cazul hranei clinice pentru animale de companie.

 

Din cauza costului, poate fi greu să convingi un client să treacă de la o hrană de supermarket la o dietă. În plus, unii clienți s-ar putea, de asemenea, să-și facă griji că animalului lor de companie nu îi va plăcea gustul și textura. Este o cerință importantă. Dar, ar trebui să ne amintim că nutriția este un ajutor important în multe afecțiuni și este esențială pentru unele, cum ar fi bolile urinare, renale și cutanate. Iar hrana umedă are un rol important.

Recuperare comparativ cu alte afecțiuni

În practică, apelăm deseori la hrană umedă pentru pacienții care se recuperează după boală, leziuni sau intervenții chirurgicale – cum ar fi Prescription Diet i/d sau a/d pentru animalele de companie care sunt bolnave sau au suferit o intervenție chirurgicală. Așadar, de ce ne ferim alteori de hrana umedă? Hrana umedă are o mulțime de beneficii. Iar la Hill’s, datorită varietății largi de texturi și sortimente, combinate cu programul 100% Satisfacție garantată, nu trebuie să vă faceți griji dacă proprietarul crede că animalului său nu-i va plăcea. 

Beneficiile hranei umede

  • Gustul. Toată hrana Hill’s este foarte gustoasă, dar multe animale de companie îndrăgesc pur și simplu hrana la conservă sau la plic datorită texturilor. Având afecțiuni medicale, în care un animal de companie se poate simți rău, este extrem de important să-l faceți să mănânce.
  • Varietatea.  Există multe tipuri disponibile de hrană umedă Prescription Diet, iar tipurile specifice de hrană au diverse sortimente și texturi (conserve, tocănițe și plicuri). Așadar, asigurați-vă că vorbiți cu reprezentantul Hill’s despre opțiunile pentru pacienții dumneavoastră.
  • Pisici. Se recomandă ca pisicile să fie hrănite cu un amestec de hrană umedă și uscată. Acestea pot deveni pasionate cu ușurință de texturi specifice. Deci, atunci când sunt hrănite variat de la o vârstă fragedă, dacă, în orice moment, istoricul lor medical dictează una sau alta, schimbarea este mai ușoară.
  • Hidratarea. Hidratarea este extrem de importantă în orice boală, iar hrana umedă este una dintre cele mai ușoare modalități de a crește aportul de apă și de a menține pacienții hidratați.
  • Legătura dintre proprietari și animalele lor de companie. Știm că hrănirea este foarte importantă pentru legătura dintre oameni și animalele de companie, iar proprietarilor le place să-și vadă animalele de companie bucurându-se de hrana lor.

 

Hidratarea este esențială în abordarea problemelor urinare

Pe lângă hidratarea generală, există anumite afecțiuni în care aportul de apă, în special la pisici, este primordial. Pisicile au evoluat din animalele de deșert și, prin urmare, tind să aibă urină foarte concentrată, ceea ce poate exacerba afecțiunile urinare, cum ar fi CIF (Cistita idiopatică felină) și cristaluria. Și la câini, aportul de apă este foarte important în afecțiunile vezicii urinare, pentru a dilua urina și pentru a goli în mod eficient vezica urinară în mod natural. 

Hrană umedă pentru animalele de companie în creștere

Există hrană clinică potrivită pentru creșterea cățeilor și pisoilor, fie pentru hrănire pe termen lung, fie pe termen scurt. Dacă au fost obișnuiți să mănânce hrană umedă, este important să le oferiți un înlocuitor care să le susțină nevoile de dezvoltare

De ce să nu le oferiți?

Nu vă sfiiți să vorbiți despre beneficiile și varietățile disponibile. În cazul oricăror nelămuriri, informați-i întotdeauna despre programul 100% Satisfacție garantată* de la Hill’s. Așa că data viitoare când veți face o recomandare, gândiți-vă la hrana umedă – aceasta este într-adevăr o resursă utilizată insuficient, extrem de benefică.

 

 Site-ul web HillsVet arată întreaga gamă de hrană și toate detaliile despre beneficiile esențiale ale acesteia.

 

 

Autor:

Emma Goodman Milne, medic veterinar 

Dr Emma Milne s-a calificat ca medic veterinar în 1996. Ea a lucrat într-un cabinet pentru animale mici timp de 12 ani și în calitate de consilier clinic în nutriție timp de șapte ani. Este binecunoscută pentru munca ei în domeniul bunăstării animalelor și a scris zece cărți despre animalele de companie.

 

 

 

 

 

 

*Pentru calitate și consistență sau primiți banii înapoi.